29 ЛЮТОГО 2024 Р. ВІДБУВСЯ АПГРЕЙД У ФОРМІ ВЕБІНАРУ ДЛЯ ВИХОВАТЕЛІВ ГУРТОЖИТКІВ НА ТЕМУ: «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ ТА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ В ЛІЦЕЇ ТА В ГУРТОЖИТКУ ЗП(ПТ)О»

Відкрила роботу заходу та привітала учасників Романчишина Ірина Василівна, методистка кабінету організаційно-методичної, кадрової та виховної роботи НМЦ ПТО в Одеській області.

Ознайомила присутніх з планом роботи та представила презентацію на тему: «Менше означає більше. Як упроваджувати енергоефективність і енергозбереження у побуті?». Провела квест серед учасників вебінару, що викликало живу зацікавленість і яскраві позитивні емоції присутніх.

Викладачка спецдисциплін ДНЗ «Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури»  Бойко Валерія Анатоліївна поділилася досвідом участі закладу у проєкті «Професійне навчання з питань енергоефективності в Україні», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, за програмою «Передові системи термомодернізації будівель і споруд», який реалізується Благодійним Фондом «Людина» у співпраці з Міністерством освіти і науки України за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується компанією GIZ за дорученням уряду Німеччини.

ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» також приймає активну участь в проєкті «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС про енергоефективність в Україні». Проєкт реалізується GIZ Ukraine на замовлення урядів Німеччини та Швейцарії. На захід було запрошено заступника директора з НВР Руссу Людмилу Миколаївну. Виступ доповідачки був напрочуд інформаційним, насиченим, дуже різноманітним. Людмила Миколаївна розповіла про роботу навчального закладу над проєктом, показала роботу з упровадження набутих знань в облагородженні гуртожитку. Продемонструвала змістовну презентацію на тему: «Енергозбереження та енергоефективність як невід׳ємна складова покращення умов проживання в гуртожитку ДНЗ «Одеський  центр професійно – технічної освіти».

Долучилась до заходу Терпан Сніжана Михайлівна, вихователька гуртожитку Північний центр професійної освіти і продемонструвала присутнім презентацію на тему: «Підвищення енергоефективності та енергозбереження в гуртожитку Північного центру професійної освіти» інформація була змістовною та цікавою, багато корисних порад та ідей, які  почерпнули для себе учасники заходу.

Сучасний позитивний досвід з питання «Шляхи забезпечення енергоефективності та енергозбереження учбового  приміщення  та гуртожитку ДНЗ «ОПЛСП ПНПУ ім.К.Д.Ушинського» у своїй презентації висвітлила Буруян Тамара Володимирівна, вихователь гуртожитку ДНЗ «Одеський професійний ліцей сфери послуг ПНПУ ім.К.Д. Ушинського. У своїй доповіді Тамара Володимирівна озвучила низку корисних порад, слушних ідей і різноманітних роз’яснювальних заходів для мешканців гуртожитку з питань енергоефективності та енергозбереження.

Оригінальними  цікавинками та креативними ідеями доповнила основну тему вебінару Кікоть Тетяна Сергіївна, вихователька гуртожитку ДНЗ «Білгород-Дністровський професійний будівельний ліцей», продемонструвавши презентацію на тему: «Впровадження енергозбереження та енергоефективності в гуртожитку».

З усіма презентаціями можна буде ознайомитися та взяти для використання у роботі ТУТ.

Учасники заходу обговорили  актуальні питання, обмінялися ідеями, напрацюваннями і власним досвідом з упровадження енергозбереження та енергоефективності в гуртожитку, отримали новий досвід і багаж оновлених знань.

Закрили засідання обласної методичної секції з щирими побажаннями процвітання, творчих здобутків,  успіхів у роботі у цей складний час, миру, здоров`я  та перемоги Україні.

Керівництво та колектив Навчально – методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області висловлює щиру подяку всім доповідачам та учасникам заходу за активну участь у проведенні апгрейду.

Опубліковано у Виховна робота. Додати до закладок постійне посилання.