АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ: РЕАЛІЇ, НОВІ ІДЕЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

28 березня 2024 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти в Одеській області проведено обласний семінар-нараду для заступників директорів з навчально-виробничої роботи ЗП(ПТ)О на тему «Актуальні питання професійної освіти: реалії, нові ідеї та перспективи».

Форма та режим заходу: дистанційно (синхронний режим) за допомогою сервісу Google Meet.

Відкрила роботу Лариса Кашуба, заступниця директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області, опрацювала з учасниками семінару-наради основні нормативно-правові документи, які регламентують діяльність закладів професійної (професійно-технічної) освіти, ознайомила зі Стратегічним планом діяльності Міністерства освіти і науки України до 2027 року – ключовим документом, що визначає 9 стратегічних пріоритетів та цілей відомства на найближчі роки.

Під час заходу з учасниками обговорено процедуру акредитації кваліфікаційних центрів. Досвідом роботи з даного питання поділилася Людмила Бєлайчук, методист Державного навчального закладу «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

Рішенням Національного агентства кваліфікацій Державний навчальний заклад «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» акредитований як кваліфікаційний центр у 2022 році.

Тетяна Чепіс, завідувачка кабінету загальноосвітньої підготовки Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області, зосередила увагу учасників наради на особливостях загальноосвітньої підготовки у 2023-2024 н.р.

Використання конструктивних ідей зарубіжного досвіду у модернізації профтехосвіти презентувала Світлана Шавга, методист кабінету професійної підготовки Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області. Поділилася враженнями та набутими знаннями від участі в навчальному семінарі на тему «Методологія компетентнісно-орієнтованого оцінювання та практика її застосування в країнах ЄС: шляхи та напрями інтеграції в українську сферу освіти», який відбувся з 12 по 15 березня 2024 року в місті Афіни (Греція).

Ольга Литвинюк, завідувачка кабінету організаційно-методичної, кадрової та виховної роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області, зосередила  увагу на регіональних формах представлення та поширення кращого досвіду педагогічних працівників. Обговорила питання організації та проведення обласного «Фестивалю педагогічних інновацій».

Матеріали семінару-наради

Опубліковано у Новини, ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ. Додати до закладок постійне посилання.