14 травня 2018 року на базі Державного навчального закладу «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» відбулося засідання обласної методичної секції викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання з підготовки кваліфікованих працівників торгівлі, громадського харчування та сфери обслуговування.
![]() |
![]() |
Тема засідання «Комплексно – методичне забезпечення навчального процесу з професій торгово – кулінарного профілю та сфери обслуговування – запорука якісної підготовки кваліфікованих робітників».
![]() |
![]() |
На порядку денному були розглянуті такі питання:
- Вплив якісного забезпечення навчального процесу на формування підприємницької компетентності фахівців ресторанного обслуговування. Доповідала Добруха Марина Миколаївна – завідуюча кафедри кухарських та обслуговуючих професій ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу», голова секції.
- Досвід підготовки учнів з професій сфери обслуговування на морському транспорті. Доповідала Міщук Жанна Володимирівна – викладач спецдисциплін Ізмаїльського вищого професійного училища.
- Актуальність професії «Кондитер». Доповідала Горобець Людмила Борисівна – викладач спецдисциплін Березівського вищого професійного училища Одеського національного політехнічного університету.
- Організація пізнавальної діяльності учнів з предмету «Товарознавство продовольчих товарів». Доповідала Кучеренко Віра Сергіївна – викладач вищої категорії з дисциплін: технологія хліба, кондитерських виробів та товарознавства ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування».
- Електронні педагогічні засоби, як ресурс комплексно – методичного забезпечення навчального процесу. Доповідала Саєнко Надія Панасівна – в.о. заступника директора з навчально-виробничої роботи ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування».
- Нормативні документи в КМЗ уроку з дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів». Доповідала Андрєєва Ольга Вікторівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу».
- Проведення лабораторно – практичних занять з професії «Бармен судновий». Доповідала Болдескул Ольга Вікторівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу».
- Власна методика проведення занять з професії «Майстер ресторанного обслуговування». доповідала Демченко Ольга Анатоліївна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу».
- Використання покрокових інструкцій приготування страв з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства». Доповідала Наливайко Лариса Степанівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу».
- Комплексно – методичне забезпечення з предмету «Технологія приготування борошняних та кондитерських виробів». Доповідала Садовська Олена Дмитрівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу».
Вступний інструктаж з професії «Кухар судновий» за темою «Приготування прісного тіста та виробів з нього: пельменів і вареників. Оформлення, відпуск, вимоги до якості, строк зберігання» провела Воронова Олена Вікторівна – майстер виробничого навчання ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу».
![]() |
Висловлюємо вдячність колективу Державного навчального закладу «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» та усім учасникам семінару за плідну творчу співпрацю.