14 березня 2019 року на базі державного навчального закладу «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» відбувся II етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Офіціант».
У конкурсі взяли участь переможці I етапу серед здобувачів освіти випускних груп, які отримують первинну професійну підготовку з професії «Офіціант».
У двох турах: теоретичному та практичному змагалися конкурсанти таких навчальних закладів: ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу», ДПТНЗ «Ізмаїльське вище професійне училище», Березівське вище професійне училище Одеського національного політехнічного університету, Чорноморський морський коледж Одеського національного морського університету, ДНЗ «Цебриківський професійний аграрний ліцей», ДНЗ «Арцизький професійний аграрний ліцей».
![]() |
![]() |
![]() |
Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань з предметів «Організація обслуговування в ресторанах», «Кулінарна характеристика страв», «Охорона праці», «Санітарія і гігієна».
![]() |
![]() |
![]() |
Під час практичного туру конкурсанти виконували такі завдання: 1. Складання серветок розміром 50×50, 2. Техніка наливання вина та рух з тацею, 3.Техніка попереднього сервірування столу (сніданок, обід, вечеря).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
За підсумками результатів двох турів переможцем став Георгієв Іван, учень ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу», друге місце посіла Полазова Владислава, учениця ДПТНЗ «Ізмаїльське вище професійне училище» та третє місце Краснопольська Надія, учениця Чорноморського морського коледжу Одеського національного морського університету.
![]() |
![]() |
![]() |