![]() |
Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічного освіти в Одеській області на платформі Teams 30 листопада 2022 року відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників закладів професійної(професійно-технічної) освіти з підготовки кваліфікованих робітників торгівлі та громадського харчування.
На засідання були запрошені викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання з професій: «Кухар», «Кондитер», «Пекар», «Офіціант», «Бармен», «Бортпровідник», «Майстер ресторанного обслуговування», «Продавець продовольчих товарів», «Контролер-касир».
Засідання проводилось у формі онлайн-вебінару на тему: «Оновлення змісту професійної підготовки здобувачів освіти з професій торгівлі та громадського харчування».
Не зважаючи на складнощі сьогодення, у заході прийняли участь представники 18 закладів професійної(професійно-технічної) освіти, у кількості 33 особи.
![]() |
Відкрила вебінар та привітала учасників засідання координатор заходу, методист Навчально-методичного центру професійно – технічної освіти Шавга Світлана Вікторівна, яка ознайомила учасників з оновленими стандартами у галузі харчової промисловості.
З презентаціями виступили:
- Заяць Руслана Русланівна – викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування», з цікавою темою «Шляхи ефективності забезпечення освітнього процесу з підготовки кваліфікованих робітників в умовах сучасності;
- Блажко Олена Петрівна, викладач спецдисциплін ЗП(ПТ)О Дунайський центр професійної освіти» з доповіддю на тему «Впровадження сучасних технологій навчання у професійну підготовку здобувачів освіти з професії «Кухар»;
- Толстікова Ірина Віталіївна -викладач спецдисциплін, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Одеський професійний ліцей технологій та дизайну» з темою «Організація виробничої онлайн-практики для офісних службовців»;
- Чилінгарян Жанна Володимирівна, майстер виробничого навчання ДНЗ «Білгород – Дністровський професійний будівельний ліцей» з доповіддю на тему «Удосконалення професійних умінь та навичок здобувачів освіти з професії «Майстер ресторанного обслуговування»;
- Шевченко Богдан Григорович, методист кабінету організаційно-методичної, кадрової та виховної роботи НМЦ ПТО в Одеській області з доповіддю на тему: «Щодо поведінки учасників освітнього процесу закладів професійної».
![]() |
На превеликий жаль, у зв’язку проблемами зі світлом не змогли представити свої презентації:
- Кучеренко Віра Сергіївна, викладач спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування» з темою «Stem-освіта як шлях формування науково-дослідницьких компетенцій здобувачів освіти;
- Анрєєва Ольга Вікторівна, методист ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» з темою «Практичні аспекти оновлення змісту навчання у ОВПУМТС».
З усіма презентаціями можна буде ознайомитися та взяти для використання у роботі ТУТ.
Учасники заходу обговорили актуальні проблеми з підготовки здобувачів освіти з професій торгівлі та громадського харчування в умовах воєнного стану.
На засіданні було вирішено ще одне важливе питання – це вибори голови обласної методичної секції педагогічних працівників закладів професійної(професійно-технічної) освіти з підготовки кваліфікованих робітників торгівлі та громадського харчування.
![]() |
Одноголосно головою секції було обрано Заяць Руслану Русланівну, викладача спецдисциплін ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та громадського харчування». Учасники заходу побажали Руслані Русланівні творчості та натхнення у роботі секції.
Закрили засідання обласної методичної секції побажаннями здоров`я, успіхів у роботі у цей непростий час, миру та злагоди.
Колектив Навчально – методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області висловлює подяку усім виступаючим та учасникам заходу за активну участь у проведенні засідання.
Вітаємо новообраного голову обласної методичної секції.
Бажаємо всім міцного здоров`я, творчих здобутків, мирного неба та перемоги Україні.