ВІДБУВСЯ ФЛЕШ-СЕМІНАР ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ ФІЗИКИ «СТВОРЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ»

В четвер, 27 червня, відбувся флеш-семінар для викладачів фізики «Створення та використання навчальних та інформаційних проектів» згідно з планом роботи НМЦ ПТО в Одеській області.

Привітав учасників Шатохін Борис Ілліч, методист кабінету загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО в Одеській області.

Розпочала роботу Чернєва Вікторія Едуардівна, викладач фізики і астрономії ДНЗ «Білгород-Дністровський професійний будівельний ліцей» з темою «Оцінка точності відповідей штучного інтелекту». Показала, як зуміла підняти інтерес до навчання, розбираючи та аналізуючи, як задачі з фізики розв’язує штучний інтелект, де дуже часто можна знайти помилки.

Задорожна Оксана Олександрівна, викладач фізики і астрономії ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти», розповіла про переваги онлайн-формату взаємодії зі здобувачами освіти для впровадження проєктної педагогічної технології. У виступі вона говорила про прерогативи, виділила основні характеристики проектної технології навчання, етапи проектної діяльності, про аспекти онлайн-проектів (комунікація, інструменти, менеджмент, оцінка та рефлексія). Також відмітила, як багато користі можна отримати від поєднання онлайн та офлайн видів навчання.

Поділився досвідом щодо використання можливостей методу Case-Studies на уроках фізики Свобода Василь Людвігович, викладач фізики і астрономії Березівського ВПУ Одеська політехніка. Виділив деякі інтерактивні моделі навчання, їх переваги та недоліки. Окремо розповів про метод Case-Studies як складне багатоаспектне явище, продемонстрував, у яких ситуаціях його використовує і зробив висновок, що використання ситуаційних методик на заняттях фізики у професійно-технічних навчальних закладах є одним із ефективних та дієвих засобів формування творчої, активної особистості майбутнього кваліфікованого спеціаліста, якого потребує ринок праці в сучасних соціально-економічних умовах.

Карастан Микита Дмитрович, викладач фізики і астрономії ДНЗ «Одеський професійний ліцей сфери послуг Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського» розповів про «Онлайн-інструменти для навчальних проєктів з фізики», які використовує у своїй роботі.

Білоцерковець Олена Романівна, викладач фізики і астрономії ДНЗ «Одеський професійний ліцей морського транспорту» говорила про проєкти як засіб реалізації пізнавальної активності і розвитку творчих здібностей здобувачів освіти на уроках фізики і астрономії. Виступ був дуже ґрунтовним. Проаналізувала види, типи проектів. Продемонструвала алгоритм роботи від планування проекту до демонстрації результату виконання проекту. При роботі над проектами здобувачі освіти заповнюють паспорт проекту, матрицю проекту, це дисциплінує та підвищує відповідальність за результат роботи.

Наприкінці роботи учасники відмітили, що проектна діяльність відіграє важливу роль у навчанні, має багато аспектів використання.

Навчально-методичний центр дякує спікерам семінару за добросовісну, старанну, відповідальну підготовку, змістовні виступи. Всі вони отримають відповідні сертифікати.

Опубліковано у Загальноосвітня підготовка, Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *